Traditioner

Opdateret: 2020-12-19 13:43:09 | Traditioner | Spentrup Lilleby

I Lilleby fejrer vi de fleste traditioner så børnene får et kendskab til danske traditioner.

Fastelavn

Vi slår katten af tønden, klipper masker, maler ansigtsmaling og får fortællinger om hvorfor vi egentligt gør disse ting.

Påsken

Så skal der klippes, males æg og tegnes samt holdes en festlig påskefrokost, hvor børnene selv dækker bord, laver pynten og hvert barn medbringer en ret (leverpostej, makrel osv.)

Rundt i folkeskoven og finde påskeæg.

Sankt Hans

Så skal børnene lave en heks, vi skal sende til Bloksbjerg, når vi holder bål og synger.

Halloween

En tradition der er kommet mere og mere til Danmark. Den fejrer vi også med et optog gennem byen, så alle vi møder kan blive lidt skræmte over vores uhyggelige masker.

Jul

Allerede i november går vi i gang på værkstedet med hemmelige julegaver, samt gør klar til forældrekaffen hvor I kan købe den juledekoration og småkager som jeres barn har lavet.

1. dec. Kommer Lilleby´s søde og rare nisser frem og begynder at drille os alle. En af nisserne vil rigtig gerne med børnene hjem og se deres værelse og familie. Vi holder julefrokost og hører hver dag en julehistorie. Selvfølgelig pynter vi op til jul i Lilleby, det er børnene med til.

Fødselsdag

Vi vil rigtig gerne fejre barnets fødselsdag i Lilleby. Den dag barnet fylder år, kommer de til et pyntet rum og flag på stuen.

Vi aftaler med jer forældre hvordan og hvornår den skal holdes, I er altid velkomne til at deltage.

Bedsteforældre dag

Den holder vi i juni, hvor vi nyder dagen sammen i Lilleby, med sange, gamle fælles lege og madpakker.

Tema uge

To gange om året holder vi tema uge.

Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i barnets alder og tilpasser aktiviteterne efter deres udviklingsbehov og udviklingstrin.

Da det ikke er alle børn der bryder sig om at blive malet i ansigtet og være klædt ud, er det vigtigt at vi i samarbejde laver aftaler omkring jeres barn.

Copyright 2017 Spentrup Lilleby