Traditioner

Opdateret: 2020-12-19 13:43:09 | Traditioner | Spentrup Lilleby

I Lilleby fejrer vi de fleste traditioner så børnene får et kendskab til danske traditioner.

Fastelavn

Vi slår katten af tønden, klipper masker, maler ansigtsmaling og får fortællinger om hvorfor vi egentligt gør disse ting.

Påsken

Så skal der klippes, males æg, samt holdes en festlig påskefrokost, hvor børnene selv dækker bord, laver pynten og hvert barn medbringer en ret (leverpostej, makrel osv.)

Vi skal rundt i folkeskoven og finde påskeæg. Børnene planter også karse i mælkekartoner malet af dem selv.

Sankt Hans

Så skal børnene lave en heks, som vi skal sende til Bloksbjerg, når vi holder bål og synger.

Halloween

En tradition der er kommet mere og mere til Danmark. Den fejrer vi ved at holde en halloweenfest med forældre og søskende. Ud over det laver vi uhyggelige masker og pynter op.

Jul

Allerede i november går vi i gang med juleforberedelserne, hvor vi laver hemmelige julegaver på værkstedet. En anden fantastisk tradition er at besteforældrene kommer op i Lilleby første fredag i december og laver en juledekoration, julepynt og julesmåkager med deres barnebarn. D.1. december kommer de søde nisser til Lilleby. De kan finde på at drille lidt, og alle børnen får dem på skift med hjem i gennem hele december. Forældrene laver en pakkekalender, hvor hvert barn har lagt en gave til Lilleby i. Så hver dag vælger julehesten et barn, som skal trække en gave og en aktivitet. Dette sker fælles, både vuggestuen og børnehaven. Til samling hører vi en julehistorie, hvor vi hver dag læser et kapitel højt. Skolebørnen laver et luciaoptog for resten af Lilleby.

Fødselsdag

Vi vil rigtig gerne fejre barnets fødselsdag i Lilleby. Den dag barnet fylder år, kommer de til et pyntet rum i garderoben og flag på stuen.

Vi aftaler med jer forældre hvordan og hvornår den skal holdes. I er altid velkomne til at deltage. Barnet får en gave af Lilleby.

Bedsteforældre dag

Bedsteforældredag er en dag, hvor børnenes bedsteforældre kommer og hygger med deres barnebarn. De planter en blomst, leger lege og spiser madpakker sammen. Den afholdes i juni.

Tema uge

Tolv gange om året holder vi tema uge.

Vi tager selvfølgelig udgangspunkt i barnets alder og tilpasser aktiviteterne efter deres udviklingsbehov og udviklingstrin.

Copyright 2017 Spentrup Lilleby